Verkoop

Net zoals bij een aankoop van een woning komt er bij het verkopen van uw woning meer kijken dan u zult denken. Onze NVM makelaars staan u dan ook graag terzijde met deskundig en betrouwbaar advies. Bij ons kantoor staat de persoonlijke benadering hoog in het vaandel.

Bij onze makelaars heeft u zelf de keuze hoe u uw woning gaat verkopen. Wij staan voor u klaar om alle onderdelen van het verkoopproces te verzorgen, iets wat wij graag voor u doen. U kunt ook zelf bepaalde onderdelen verzorgen. Het voordeel hiervan is dat u geld bespaart.

De verkoop van uw woning is verdeeld in 5 onderdelen:

Onderdeel 1: verkoopname

De in verkoopname en het in overleg met u opstellen van de verkoopstrategie:

  • het berekenen van de verkoopprijs en in overleg met u bepalen van de vraagprijs;
  • uw woning wordt te koop gezet op www.funda.nl;
  • Onze Makelaars verzorgen een te koop bord en/of te koop posters;
  • Het doorspreken van specifieke onderdelen met name de juridische aspecten, kadastrale gegevens etc.

Onderdeel 2: bezichtigingen van uw woning

De keuze is aan u. Uiteraard verzorgen wij voor u graag de bezichtigingen maar indien u besluit deze zelf te doen is dit ook mogelijk. De geïnteresseerden die zich bij ons aanmelden worden dan direct aan u doorgegeven per telefoon of per e-mail, zodat u met hen een afspraak kunt maken. Na de bezichtiging wordt de potentiële koper door onze makelaars nagebeld.

Onderdeel 3: onderhandelingen

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en verzorgen voor u de onderhandelingen. Deze onderhandelingen worden in overleg met u gevoerd, om zo tot een zo hoog mogelijke opbrengst te komen.

Onderdeel 4: opmaken van de koopakte

Indien beide partijen overeenstemming hebben bereikt over de verkoopprijs, datum oplevering en de overige condities waaronder de koopovereenkomst is gesloten zal deze worden opgemaakt door de notaris. Onze makelaar zal aanwezig zijn bij het ondertekenen van de koopovereenkomst en zal er zorg voor dragen dat de door beide partijen getekende overeenkomst wordt afgegeven bij de notaris.

Onderdeel 5: eigendomsoverdracht

Voordat de woning juridisch bij de notaris wordt overgedragen zal onze makelaar samen met u de eindafrekening en de transportakte met u doornemen. Gebruikelijk is dat wij samen met u en de koper een laatste inspectie van de woning zal uitvoeren, eveneens zullen de meterstanden worden opgenomen.

Onze makelaar zal u gedurende het gehele verkoopproces van dienst zijn.

Courtage bij verkoop

De courtage bij verkoop is vanaf € 2.500,- exclusief BTW.*

* betreft de onderdelen 1 en 3
© 2021 - Regio Rotterdam NVM Makelaars
[contact]